Een Travellerspoint blog

USA 2012 - 26 maart: Memphis

sunny 27 °C

Omdat we vandaag niet hoeven te rijden staan we pas om half 9 op. Ontbijten doen we naast de camper onder onze zonneluifel. Heerlijk!

U2012 003

U2012 003

Na het ontbijt en afwas lopen we naar de ticketverkoop voor Graceland waar we de Platinum Tour voor $36,- p.p. nemen. Het is er niet druk en na de min of meer verplichte foto kunnen we met een audioset op het hoofd meteen de bus naar de Graceland Mansion in stappen. De Mansion is begin jaren ’60 door Elvis voor $100.000,- gekocht en daarna op geheel eigen wijze ingericht. Tot grote schrik van Mellius kan Uris de inrichting op sommige punten wel waarderen.

U2012 010

U2012 010


U 2012 004

U 2012 004

Omdat de stroom bezoekers toch wel doorgaat heb je weinig tijd om uitgebreid stil te staan in elke kamer. Na bezichtiging van de verschillende kamers in het huis komen bij de buitenverblijven waarin meer verteld wordt over zijn filmcarrière, zijn giften aan goede doelen, zijn comeback in 1968 en de vele gouden en platina platen die hij gekregen heeft. Hij schijnt meer dan een miljard platen verkocht te hebben.

U 2012 006

U 2012 006

De rondleiding eindigt in de Meditation Garden, waar Elvis samen met zijn vader, moeder, oma en doodgeboren tweelingbroer begraven ligt. Erg indrukwekkend.

U 2012 007

U 2012 007


U2012 009

U2012 009


U 2012 008

U 2012 008

Met de bus gaan we weer terug naar de overkant waar we als eerste het automuseum bezoeken, met daarin de verzameling auto’s van Elvis waaronder de beroemde roze Cadillac.

U2012 011

U2012 011

De uitgang van dit museum gaat via een gift shop. De volgende tentoonstelling gaat over de invloed die Elvis heeft gehad op de muziek. Hierin vertellen artiesten zoals Rod Stewart, Bono, Bruce Springsteen en Elton John over hoe Elvis ze heeft geïnspireerd en hoe gaat hij wel niet was. Verrassenderwijs eindigt deze tentoonstelling in een …. gift shop! Via nog 2 gift shops komen we aan bij de 2 vliegtuigen van Elvis, een grote, de Lisa Marie, en een kleinere zakenjet, de Hound Dog II. Het interieur van met name het eerste vliegtuig is erg luxueus, met onder andere een aparte slaapkamer en stoelriemen die met gouden clips werden vastgemaakt.

U 2012 012

U 2012 012


U 2012 013

U 2012 013

De exit gaat ook hier weer via een gift shop. Deze keer kopen we er ook nog iets, namelijk een boek over Elvis met alle mogelijk losse materialen zoals toegangskaartjes, foto’s enzovoort. Erg leuk. We hadden het boek ook al in een eerder gift shop gezien, maar het was daar beschadigd. Nu hebben we wel een net exemplaar. Omdat het boek nogal wat weegt lopen we er eerst mee terug naar de camping. Daar drinken en eten we nog wat.

Om 3 uur gaan we weer terug voor de laatste tentoonstellingen. De eerst gaat over zijn comeback-concert in 1968: er staan wat spullen van die show en er wordt een film getoond over het concert. De tweede en laatste tentoonstelling gaat over de film Elvis on Tour die in 1973 is gemaakt over Elvis en een aantal concerten die hij toen gaf. Er zijn ook nog een aantal van de pakken te zien die hij toen droeg. Na nog een laatste bezoek aan een gift shop zijn we helemaal Elvis-gehersenspoeld en kunnen we intussen al zijn liedjes meezingen. Desondanks was het een erg leuk, interessant en indrukwekkend bezoek.
Weer terug op de camping kopen we in de campingwinkel voor Uris nog een Pink Label Elvis Barbie. Daarna relaxen we wat en proberen nog wat foto’s op ons weblog te plaatsen, wat helaas weinig succesvol is. Ondertussen is er een identieke RoadBearcamper naast ons komen staan, met, hoe kan het ook anders, Nederlanders aan boord.

DSC_0550

DSC_0550

Om 6 uur gaan we in de buurt maar eens op zoek naar een restaurant. Bij Graceland blijkt echter alles dicht te zijn en iets verderop wordt de Elvis Presley Boulevard er sowieso wat morsig en is ook geen fatsoenlijk restaurant meer te vinden. We besluiten terug te gaan naar de camper en de maaltijden die we al een tijdje in de vriezer hebben dan maar te gaan eten. Ze smaken nog best redelijk en aan de picknicktafel in het laatste avondzonnetje zit het ook best goed.
Na het eten is het tijd om maar eens wat kleding te gaan wassen. Het kost wat moeite om aan voldoende kwartjes te komen voor de wasmachine en de droger, maar met behulp van het winkeltje van het Heartbreak hotel en enig geduld lukt het. Ondertussen raken we aan de praat met de Nederlandse buurvrouw. Zij zijn op weg naar New York en zijn nu voor de derde keer op deze manier en in dit jaargetijde met de camper op pad. Vorig jaar hadden ze nog -14 en zaten ze in de sneeuw, wat wel weer aangeeft hoeveel geluk we dit jaar met het weer hebben. Nadat de was schoon en droog is drinken we nog een biertje, lezen nog wat en werken het dagboek en het weblog bij. Op de normale tijd gaan we naar bed.

Vandaag 0 mijl gereden met de camper.

Geplaatst door Uris 22:05 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoi M&U, leuk om jullie blog te lezen! Ben wel benieuwd naar de inrichting van de mansion.... Hier alles ok, ook het weer. Groeten van JDSD

door Jinke Drijver

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint