Een Travellerspoint blog

USA 2012 - 29 maart: Eureka-Topeka

sunny 25 °C

Nadat ’s nachts nog een behoorlijke onweersbui langs is gekomen staan we om 8 uur weer op, en om iets over negenen vertrekken we van de camping. Ontbijten doen we deze keer weer eens bij de Denny’s, waar het ontbijt weer erg stevig maar ook erg lekker is.

29032012047

29032012047

Hierna rijden we een stukje terug richting Saint Louis om het Route 66 State Park te bezoeken. Als we daar aankomen is de weg naar het park afgesloten, maar we kunnen het Visitor Center nog wel bezoeken.

USA 2012 157

USA 2012 157


USA 2012 158

USA 2012 158

Het blijkt dat daar ook het Route 66 museum is, en daar kwamen we eigenlijk voor. In het museum is het nodige te zien over de geschiedenis van Route 66, over de motels langs de route en over het dorpje Tower Beach dat op de plek stond waar nu het park ligt. In de jaren 70 was men zo slim om de straten met olie te besproeien (tegen het stof), maar die olie bevatte het giftige dioxine. Na een overstroming in 1982 werd besloten om het hele dorp plat te gooien en de grond schoon te maken en op die plaats dus een park neer te leggen. Het museum is niet groot, maar wel interessant. Het is gevestigd in een roadhouse uit 1935, en vroeger was het een motel en restaurant. De brug er vlakbij, die nu afgesloten is, maakte deel uit van de oorspronkelijke route 66.

USA 2012 002

USA 2012 002

Nadat we in de giftshop nog een paar route 66 spullen hebben gekocht (onze souvenirkast puilt intussen uit, en het moet nog allemaal mee naar huis) gaan we weer de Interstate 44 op. Na een klein stukje verlaten we die weer om de US Highway 50 West te nemen. Eigenlijk zouden we zo snel mogelijk naar de Interstate 70 moeten, maar de highway is afwisselender en leuker. En zo kom je nog eens nog een aantal slapende en soms half ingestorte dorpjes. Via Jefferson City komen we in Sedalia terecht waar we even pauzeren om de benen te strekken. Toevallig komen we langs een liquor store waar we nog wat bier halen. Onder andere Heineken Dark Lager wat we in Nederland niet kennen, maar naar later blijkt een iets beter smakend Oud Bruin blijkt te zijn.
We vervolgens onze weg op de Highway 50 en stoppen ook nog een keer in de buurt van Kansas City om te tanken en even een hotdog te eten. Daarna gaan we weer snel verder. In Kansas City komt de Highway 50 samen met de Interstate 470 die later weer overgaat in de Interstate 435. Ten westen komt deze weg uit op de Interstate 70. Over deze weg steken we weer een staatsgrens over, wat betekent dat we Missouri nu helemaal van oost naar west zijn doorgereden en nu in Kansas zijn aangekomen. De weg verandert meteen in een tolweg (de Kansas Turnpike) en dat betekent dat Mellius weer acrobatische toeren moet uithalen om het ticket in ontvangst te kunnen nemen. Het is intussen behoorlijk hard gaan waaien en aangezien de wind dwars op de weg staat wordt onze camper toch weer wat nerveus qua weggedrag. Maar we zien ook verschillende vrachtwagens die zo nu en dan wat uit koers raken.
Na weer enig zoeken komen we om half 7 aan op de KOA-camping in Topeka. Ook daar vind het wel wat winderig. Gisteren hebben ze nog een behoorlijke onweersbui gehad, en misschien dat die er vanavond ook weer komt. In geval van nood kunnen we schuilen in de recreatieruimte van de camping. Nadat we ons hebben ingeschreven rijden we meteen terug naar Topeka om te gaan eten. Op aanraden van de camping baas gaan we naar de Blind Tiger Brewery. Dat blijkt een behoorlijk groot restaurant met eigen brouwerij te zijn. Met uitzicht op de brouwketels drinken we een heerlijk biertje (Honey Brown Ale respectievelijk Porter) met daarbij prima eten.
Na het eten rijden we terug naar de camping. Van een onweersbui nog geen spoor. Verder de gebruikelijke dingen en om 12 uur naar bed.

Mileage eind: 1750,1 mijl
Vandaag gereden: 342,2 mijl
Totaal gereden: 1732,5 mijl

Geplaatst door Uris 21:51 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Leave M & U, Prachtige reisverslagen maken jullie!!
Wij genieten mee. Jullie begrijpen, dat we weer thuis zijn van onze midweek. Was erg prettig! Drie dagen lente, één dag herfst! Nu een trieste mededeling, laat je dag niet bederven: 31 maart Groningen-Heerenveen 1 - 3, doelpunten: Dost, Tadic, Dost, Elm. Het kan niet altijd kaviaar zijn!!! Hopen dat jullie verder nog goede dagen hebben!!! Als jullie thuiskomen: Houd rekening met herfstweer, extra shawl om Uris!! Veel plezier nog de laatste dagen van jullie reis! Goede terugreis! Hgt. MH

door www.uriswarnar.travellerspoint.com

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint