Een Travellerspoint blog

USA 2012 - 1 april: Golden (Denver)

sunny 28 °C

We staan weer om 8 uur op. Voor we vertrekken gaan we eerst nog langs de campingreceptie om te kijken of onze registratie goed is gegaan. Na de ‘goodmorning’ van Mellius hoort een van de dames achter de receptie al waar hij vandaan komt. Maar onze registratie klopt, en we kunnen er nog een nacht bijboeken. Hierna rijden we naar Golden voor ontbijt. We vinden een restaurant met terras waar we na een paar minuten wachten kunnen gaan zitten. De Banana Bread met verse banaan en aardbeien smaken heerlijk, al is het niet zo heel veel. Of wij zij zo langzamerhand verwend natuurlijk.
Na het ontbijt rijden we de Mountain Lookout Road op, de weg naar het Buffalo Bill museum. De weg gaat steil omhoog met behoorlijk scherpe (haarspeld-)bochten. De weg is behoorlijk populair bij wielrenners, we halen er tientallen in. Ook geen wonder want in de Tour de France zou dit wel een col van eerste categorie zijn. Op de top hebben een mooi uitzicht op Denver en staat het museum waarin het hele leven van Buffalo Bill wordt verteld. Nadat zijn avontuurlijke leven door een schrijver werd doorverteld besloot hij zelf ook te gaan acteren en begon hij met grote shows waarin het leven in het oude wilde westen werd getoond. Die waren zo populair dat hij de shows zelfs in Europa heeft uitgevoerd. De figuur Buffalo Bill werd helemaal legendarisch doordat er allemaal boeken en stripverhalen over werden gemaakt. Na zijn dood is Buffalo Bill begraven op de Lookout Mountain, en zijn graf is ook te bezoeken. Echt heel indrukwekkend is het niet.
De Mountain Lookout Road blijkt deel uit te maken van de Lariat Loop Trail, een rondje van 40 mijl door de bergen. Dat lijkt ons wel leuk en dus volgen we de trail verder. Maar al snel moeten we de Interstate 70 op, maar helaas staat nergens aangegeven waar we er weer af moeten. Na zo’n 8 mijl vinden we het wel mooi geweest en rijden we terug naar Golden. Daar gaan we op zoek naar het Colorado Railroad Museum. Daar staan meer dan 100 locomotieven en wagons opgesteld, de meeste van de Denver en Rio Grande Railroad. Sommige zijn al mooi gerestaureerd, maar de meeste kunnen nog wel wat opknapwerk gebruiken. Wel mooi allemaal.
Als we zijn uitgekeken rijden we weer naar Golden waar we de camper weer in het centrum parkeren. Op een terrasje drinken we een heerlijke smoothie. Daarna wandelen we nog een stuk door Golden en gaan dan maar wat eten. De bedoeling was om bij een micro-brouwerij te gaan eten, maar daar blijk je alleen te kunnen drinken. We keren daarom terug naar de hoofdstraat waar we alsnog een goed restaurant vinden. Omdat we lang moesten wachten (o ja?) krijgen we de biertjes van de barkeeper.
Na het eten rijden we terug de camping waar we nog een half uurtje in de erg warme hot tub zitten. Daarna pakken we de tassen uit de opslagruimte van de camper en pakken onze spullen weer in. Als dat gebeurd is drinken we de laatste biertjes op en gaan voor de laatste nacht slapen in de camper.

Mileage eind: 2511,3 mijl
Vandaag gereden: 51,8 mijl
Totaal gereden: 2483,7 mijl

Geplaatst door Uris 23:03 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint